Ouders over cultuureducatie | Kasja Ollongren

Ik ben wethouder Kunst en Cultuur in Amsterdam. Ik ben moeder van twee zonen.

Wat is je herinnering aan kunst en cultuur uit je kindertijd?

Mijn ouders namen ons vaak mee naar de opera, dat vind ik nu zelf ook heel mooi. En ik speelde saxofoon in een band op school.

Hoe is het om een Amsterdamse ouder te zijn?

Hartstikke leuk, want Amsterdam is een fijne plek om te wonen met een gezin. We hebben veel museums en theaters, juist ook voor kinderen. En de stad heeft mooie parken en pleinen om te spelen.

Kun je iets vertellen over de manier waarop jouw kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur?

Via hun school en soms via mijn werk, want als wethouder word ik vaak uitgenodigd voor voorstellingen. Dan neem ik ze mee naar de opera of het toneel. En we bezoeken ook wel eens een museum. In Amsterdam, maar ook op vakantie in het buitenland.

Wat zie je als je kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur?

Ik zie dat ze soms iets leren over de stad, soms over de wereld. Ik zie dat ze kunst mooi of lelijk vinden. En soms vinden ze het ook gewoon heel saai, dat had ik vroeger ook. Maar dat geeft niet, dat komt later vast wel goed.

Heb je wensen op het gebied van kunst en cultuur voor Amsterdamse kinderen?

Ik vind het belangrijk dat alle kinderen in Amsterdam kennis maken kunst en cultuur. Zodat ieder kind kan kiezen of het zelf verder wil met bijvoorbeeld toneel, muziek, dans, poëzie of schilderkunst.

Meer nieuwsberichten

Vacature Raad van Toezicht Mocca

Mocca (Stichting Match Onderwijs en Cultuur Amsterdam) verbindt jonge Amsterdammers en cultuur. Mocca staat voor goed cultuuronderwijs voor álle kinderen en jongeren. Zo kunnen zij hun eigen creativiteit ontdekken en opgroeien met dans, theater, musea, muziek en kunsten.

Meer informatie »