Ouders over cultuureducatie | Kasja Ollongren

Ik ben wethouder Kunst en Cultuur in Amsterdam. Ik ben moeder van twee zonen.

Wat is je herinnering aan kunst en cultuur uit je kindertijd?

Mijn ouders namen ons vaak mee naar de opera, dat vind ik nu zelf ook heel mooi. En ik speelde saxofoon in een band op school.

Hoe is het om een Amsterdamse ouder te zijn?

Hartstikke leuk, want Amsterdam is een fijne plek om te wonen met een gezin. We hebben veel museums en theaters, juist ook voor kinderen. En de stad heeft mooie parken en pleinen om te spelen.

Kun je iets vertellen over de manier waarop jouw kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur?

Via hun school en soms via mijn werk, want als wethouder word ik vaak uitgenodigd voor voorstellingen. Dan neem ik ze mee naar de opera of het toneel. En we bezoeken ook wel eens een museum. In Amsterdam, maar ook op vakantie in het buitenland.

Wat zie je als je kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur?

Ik zie dat ze soms iets leren over de stad, soms over de wereld. Ik zie dat ze kunst mooi of lelijk vinden. En soms vinden ze het ook gewoon heel saai, dat had ik vroeger ook. Maar dat geeft niet, dat komt later vast wel goed.

Heb je wensen op het gebied van kunst en cultuur voor Amsterdamse kinderen?

Ik vind het belangrijk dat alle kinderen in Amsterdam kennis maken kunst en cultuur. Zodat ieder kind kan kiezen of het zelf verder wil met bijvoorbeeld toneel, muziek, dans, poëzie of schilderkunst.

Meer nieuwsberichten

MBO Card Pilot

Wat is het? De MBO Card is een gratis culturele kortingspas beschikbaar voor studenten en docenten in het mbo. Nieuw is ‘het budget’ dat scholen er nu aan kunnen koppelen. Het ministerie van OCW heeft

Meer informatie »

Meld je aan voor de ICC-Cursus

“De cursus gaf mij handvatten over hoe ik met het team om moet gaan om ze daadwerkelijk in beweging te krijgen.” – Pauline Hille, 14e Montessorischool De Jordaan “De duidelijke communicatie over wat er van

Meer informatie »

Met Naniki naar Cultuur naar Nxt Museum

Cultuurblogger Naniki (13) bezocht het NXT Museum met een vriend en deelt haar ervaring. Daar waren we, eindelijk bij Nxt Museum. Door de regen, maar het was het zeker waard. Ik wou eigenlijk al maanden naar Nxt maar had het nooit gedaan.

Meer informatie »
X