Naniki virual reality

Met Naniki naar Cultuur ….Thuis

Ik vind het vreselijk saai thuis. Want ik woon in een veel te klein huis. En ik heb geen broertjes en zusjes dus niemand om mee te spelen. Ik zit hier maar opgesloten met die twee ouders. School thuis doen is lastig want je hebt minder schoolwerk en je kan minder samendoen en je hebt geen juf die je kan helpen. En ik hoest ook nog dus ik mag niet naar buiten. Het is ook vervelend dat ik niet meer naar mijn clubjes en naar de film of een museum kan. Ik zou afgelopen vrijdag eigenlijk met een van mijn beste vriendinnen naar de Meervaart gaan om naar het theater te gaan, maar dat is afgezegd. Gelukkig zie ik haar in een game in virtual reality. En ik doe best veel cultuur thuis.

Met Naniki naar Cultuur Thuis, Met Naniki naar Cultuur ….Thuis

Beat box les meester Kevin
Ik heb de beat box basics klas van meester Kevin. Die staat op de Mocca Cultuureducatie voor thuis site. Ik vind het best leuk. Ik beat box zelf ook al heel vaak en mijn moeder vindt dat vreselijk irritant.

Wannadraw app
Voor de mensen die niet weten wat wannadraw is. Dat is een app en dan moet je twee keer klikken op verschillende vakjes en dan zegt de app wie je moet tekenen en wat die persoon aan het doen is. Bijvoorbeeld: het Frankenstein monster gemaakt van snoep. Of Billie Eilish op een luie zondagochtend. Of je minst favoriete groente een ijsje laten eten. En dat moet je dan gaan tekenen. Het is best moeilijk. Het is leuk omdat het de raarste dingen zijn en dan kom je met iets zo grappigs. Mijn favoriet die ik tot nu toe heb gemaakt is een van de pinguïns van Madagaskar met het haar van Rapunzel.

Met Naniki naar Cultuur Thuis, Met Naniki naar Cultuur ….Thuis

Tiktok dansjes en dansvideos
Ik doe allemaal soorten dansen deze week. Bijvoorbeeld oude dansles filmpjes opnieuw doen. Of Tiktokdansjes leren van de Cultuureducatie voor thuis website van Ooada en Vincent Vianen.
Het is best leuk, maar soms zijn ze ook wel moeilijk. Ik vind dansen heel leuk, ik zit zelf op street dance/hiphop dans en dat vind ik heel leuk. Helaas is er nog geen online les voor mijn dansles maar dat vind ik niet zo heel erg omdat ik dan gewoon mijn oude lessen oefen zodat ik die nog beter kan doen.

Boeken
Ik lees nu elke avond en in de middag soms. Mijn nieuwe favoriete boek is Madelief van Guus Kuijer. Ik vind zijn boeken heel leuk. Vooral hoe Mieke mom haar maffe moeder vindt. In Het grote boek van Madelief zitten 5 boeken. Daarvan heb ik het eerste boek al gelezen. Het is soms een beetje in de war rakend om het boek te lezen. Er staat bijvoorbeeld in plaats van eens, es. Dan moet je even denken wat is dat nou. Het is heel grappig. Er zit heel veel humor in. Het is een raar verhaal en ik ben ook nogal raar.

Met Naniki naar Cultuur Thuis, Met Naniki naar Cultuur ….Thuis

Online koor
Ik heb elke woensdagmiddag op de app zoom koor van de muziekschool. Dat vind ik heel gezellig en heel leuk. Dat gaat best moeilijk samen zingen online. Op een gegeven moment moeten we allemaal hetzelfde liedje op hetzelfde moment zingen. Maar dat gaat niet in de meeting app dus dan gaat de juf steeds iemand on-muten.

Online Gitaarles
Ik heb elke maandag gitaarles. Het is best moeilijk om dat online te doen. Want als je bijvoorbeeld geen wifi hebt dan lukt het niet. Het is heel irritant dat er zoveel dingen zijn waardoor het dan niet door kan gaan. Maar gelukkig gebeurt dat niet al te vaak.

Hopelijk heeft deze tekst jou geholpen om niet verveeld te raken zonder cultuur.
Misschien ga ik binnenkort weer wat dingen testen.

Groetjes Naniki

Meer nieuwsberichten

Vacature Raad van Toezicht Mocca

Mocca (Stichting Match Onderwijs en Cultuur Amsterdam) verbindt jonge Amsterdammers en cultuur. Mocca staat voor goed cultuuronderwijs voor álle kinderen en jongeren. Zo kunnen zij hun eigen creativiteit ontdekken en opgroeien met dans, theater, musea, muziek en kunsten.

Meer informatie »