Met Naniki naar Cultuur naar De Tantes van De Toneelmakerij

Ik was een paar dagen geleden 11 geworden. En daardoor voelde ik me veel wijzer 😉. Toen ik de zaal binnenliep was het vreselijk groot. Ik was namelijk in de Rabozaal van Ita en we zaten op de bovenste rij dus hadden we een fantastisch uitzicht. We hadden ook uitzicht op de technicus. We gingen naar de voorstelling De Tantes van de Toneelmakerij.

Het toneel was heel vol. Er stond een huis/het restaurant, kratten met cola, een bord waar op stond “Oprotten ga weg!” en het bord aan het huis vast dat licht gaf waarop stond De Vier zusters (de naam van het restaurant). Er was ook een heel raar bed waar je iemand die sliep in kon opsluiten. Het decor was leuk.

 

, Met Naniki naar Cultuur naar De Tantes van De Toneelmakerij

Het verhaal gaat over iemand genaamd Joris, een jongetje dat de volgende dag 12 wordt. Allebei zijn ouders zijn dood. Hij woont alleen in het huis van zijn moeder en drinkt 5 liter cola per dag met een vreselijk lang rietje want anders kan hij niet op zijn bed zitten en drinken. En hij eet alleen maar kauwgom en drop. Op ene komen de tantes binnen. Hij gelooft niet dat hij tantes heeft. Het zijn er drie. Eentje is verschrikkelijk gemeen, de andere hoort bij de verschrikkelijke en eentje Desiree is wel aardig. Dat is de jongste. De verschrikkelijke wil zijn voogd worden zodat zijn huis, het restaurant en al zijn spullen van haar worden.   

, Met Naniki naar Cultuur naar De Tantes van De Toneelmakerij

 

Ik vond het wel een leuke voorstelling, maar ik vond het wel een beetje veel schelden voor 7+. Ze zeiden hele gemene dingen tegen elkaar met vieze woorden die ik niet van mijn moeder mag zeggen en die ik best een beetje shockend vond. Op het einde moest ik wel lachen, maar in het begin vond ik het ook wel veel schreeuwen en agressief. Ik vond Desiree wel leuk omdat ze niet heel gemeen was. Ze was lief en heel aardig en ze snapte sommige dingen niet wat ik wel geinig vond.

Wat ook grappig was, is dat alle tantes gespeeld werden door mannen. Joris werd gespeeld door een vrouw denk ik, maar dat kon je niet zo heel goed zien.  Uiteindelijk vond ik het best leuk, maar ik zou er niet nog een keer heen gaan.

Meer nieuwsberichten

Vacature Raad van Toezicht Mocca

Mocca (Stichting Match Onderwijs en Cultuur Amsterdam) verbindt jonge Amsterdammers en cultuur. Mocca staat voor goed cultuuronderwijs voor álle kinderen en jongeren. Zo kunnen zij hun eigen creativiteit ontdekken en opgroeien met dans, theater, musea, muziek en kunsten.

Meer informatie »