Met Naniki naar Cultuur naar Cool Japan in het Tropenmuseum

Ik was met mijn beste vriendin Anthu en mijn moeder naar de tentoonstelling Cool Japan in het Tropenmuseum. Toen we daar waren zag ik mijn andere beste vriendin Willemijn met haar vader. We hadden niet verwacht dat Willemijn er ook zou zijn dus ging ze met ons mee.
Er was ook een manga tekenworkshop. En dat vond ik heel leuk klinken. We kwamen een schattige robot tegen die Pepper heet. Die had een soort Ipad en daarop kon je een kwis doen met Pokemons en Glitterforce. Ik vond dat vooral leuk omdat ik een hele erge Pokemon fan ben. We besloten een clubje te maken met nieuwe namen. Willemijn heet Snoezepoes. Anthu heet Snoesje. En ik ben Dragon Eye.

Toen gingen we in een soort box en daarin was een hele gekke kamer. De muur zat vol met knuffels en veren en armbanden en allemaal gekke dingen in vrolijke kleuren en er stond ook een normaal bed. Heel leuk, maar ik kan er niet in slapen.

Daarna zagen we kleding in hele vrolijke kleuren, regenboogkleuren. Dat heette Kawaii. Er waren ook leuke schoenen en tasjes. Maar het waren vooral jurken en rokken. Ik zou de jurk wel dragen maar de andere niet. Ik denk dat het ietsje te druk is.

In de volgende kamer hebben we spelletjes gespeeld. Ons spelletje was met twee drums en dan moest je op de maat drummen. Je kon ook Pokémon kijken en dansjes kijken op een groot scherm.

Interview met Snoesje
Dragon Eye: Wat vond je ervan?
Snoesje: Leuk en bizar. Ik vond de robots leuk. Ik zou de kleren niet aandoen. Maar de galaxy broek uit de museum winkel wel. Japan lijkt me geen leuk land want ze vechten daar veel.

Interview met Snoezepoes
Dragon Eye: Wat vond je er van?
Snoezepoes: Ik vond het heel leuk omdat het mijn lievelingsland is. Nederland is zo saai. Is Japan zijn allemaal feesten. Je kunt kijken naar karate. En het lijkt me leuk om zo’n drakenpak in het echt te zien.

Dragon Eye: Zou je de tentoonstelling aanraden aan andere kinderen?
Snoezepoes: Ja want je kunt er spellen doen en filmpjes kijken. Ik weet dat ze het leuk gaan vinden want ik vond het ook leuk.

Dit was het. Japan klinkt leuk. Ik ben er nog nooit geweest, maar het klinkt heel interessant. Ik ga nu op vakantie naar Japan, doei doei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuwsberichten

Mocca: Cultuureducatie voor thuis

Mocca verbindt net als altijd kinderen en cultuur. Kijk op Mocca Cultuureducatie voor Thuis met top-tips en ideeën voor leerlingen in het basisonderwijs en op Mocca: Cultuureducatie voor Thuis vo voor het voortgezet onderwijs.  Maak

Meer informatie »

Meld je aan voor de Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte over cultuureducatie en ontvang uitnodigingen voor meetups, masterclasses, Met Mocca naar Cultuur en andere Mocca events via onze nieuwsbrief. Daarnaast blijf je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen over cultuureducatie. Klik hieronder op de nieuwsbrief van jouw keuze en meld je aan voor de Mocca mailinglijst. 

X