Met Naniki naar Cultuur naar Cool Japan in het Tropenmuseum

Ik was met mijn beste vriendin Anthu en mijn moeder naar de tentoonstelling Cool Japan in het Tropenmuseum. Toen we daar waren zag ik mijn andere beste vriendin Willemijn met haar vader. We hadden niet verwacht dat Willemijn er ook zou zijn dus ging ze met ons mee.
Er was ook een manga tekenworkshop. En dat vond ik heel leuk klinken. We kwamen een schattige robot tegen die Pepper heet. Die had een soort Ipad en daarop kon je een kwis doen met Pokemons en Glitterforce. Ik vond dat vooral leuk omdat ik een hele erge Pokemon fan ben. We besloten een clubje te maken met nieuwe namen. Willemijn heet Snoezepoes. Anthu heet Snoesje. En ik ben Dragon Eye.

, Met Naniki naar Cultuur naar Cool Japan in het Tropenmuseum

Toen gingen we in een soort box en daarin was een hele gekke kamer. De muur zat vol met knuffels en veren en armbanden en allemaal gekke dingen in vrolijke kleuren en er stond ook een normaal bed. Heel leuk, maar ik kan er niet in slapen.

Daarna zagen we kleding in hele vrolijke kleuren, regenboogkleuren. Dat heette Kawaii. Er waren ook leuke schoenen en tasjes. Maar het waren vooral jurken en rokken. Ik zou de jurk wel dragen maar de andere niet. Ik denk dat het ietsje te druk is.

, Met Naniki naar Cultuur naar Cool Japan in het Tropenmuseum

In de volgende kamer hebben we spelletjes gespeeld. Ons spelletje was met twee drums en dan moest je op de maat drummen. Je kon ook Pokémon kijken en dansjes kijken op een groot scherm.

Interview met Snoesje
Dragon Eye: Wat vond je ervan?
Snoesje: Leuk en bizar. Ik vond de robots leuk. Ik zou de kleren niet aandoen. Maar de galaxy broek uit de museum winkel wel. Japan lijkt me geen leuk land want ze vechten daar veel.

, Met Naniki naar Cultuur naar Cool Japan in het Tropenmuseum

Interview met Snoezepoes
Dragon Eye: Wat vond je er van?
Snoezepoes: Ik vond het heel leuk omdat het mijn lievelingsland is. Nederland is zo saai. Is Japan zijn allemaal feesten. Je kunt kijken naar karate. En het lijkt me leuk om zo’n drakenpak in het echt te zien.

, Met Naniki naar Cultuur naar Cool Japan in het Tropenmuseum

Dragon Eye: Zou je de tentoonstelling aanraden aan andere kinderen?
Snoezepoes: Ja want je kunt er spellen doen en filmpjes kijken. Ik weet dat ze het leuk gaan vinden want ik vond het ook leuk.

Dit was het. Japan klinkt leuk. Ik ben er nog nooit geweest, maar het klinkt heel interessant. Ik ga nu op vakantie naar Japan, doei doei.

Meer nieuwsberichten

Vacature Raad van Toezicht Mocca

Mocca (Stichting Match Onderwijs en Cultuur Amsterdam) verbindt jonge Amsterdammers en cultuur. Mocca staat voor goed cultuuronderwijs voor álle kinderen en jongeren. Zo kunnen zij hun eigen creativiteit ontdekken en opgroeien met dans, theater, musea, muziek en kunsten.

Meer informatie »