januari, 2019

wo30jan16:3018:30Masterclass Culinair Erfgoed: Je bent wat je eet16:30 - 18:30

Naar beneden

Introductie

Voor: Amsterdamse onderwijsprofessionals (po, vo, so, vso en mbo), vakleerkrachten, cultuurcoördinatoren én Pabo-studenten.

Een culinair historica en columniste, een workshop gerechten maken en een leerlijn culinair, dat zijn de ingredienten van de Masterclass Je bent wat je eet. Aanmelden

De Lukasschool
Adjunct-directeur Assia Mouhouti vertelt over het vakoverstijgende LeerlijnenLab
voedseleducatie binnen de cultureel erfgoedlijn: multi-culturele samenleving. In deze leerlijn is voeding de verbinder binnen een multi-culturele samenleving.

Spreker: Charlotte Kleyn
Culinair historica, Paroolcolumniste en auteur. De geschiedenis van eten is haar lievelingskostje. Ze schreef het boek Luilekkerland over 400 jaar eetgeschiedenis in Nederland en reist de hele wereld over om culinaire gebruiken te ervaren. Tijdens de Masterclass vertelt ze over het eten en culinaire rituelen aan boord van een VOC-schip en gaat ze in op de geschiedenis van het conserveren.

Workshop: Kinderproeverij
Hiske Sterk van Sterkineten geeft kinderkookles in stadsdeel West met aandacht voor waar eten vandaan komt. Ze gaat op pad met de kinderen naar voedselproducenten en leert ze gerechten uit verschillende culturen proeven.
In de workshop tijdens de Masterclass behandelt zij een aantal internationale gerechtjes die je makkelijk in de klas maakt. Van tevoren is er een kleine kruidenproeverij.

Tijd

(Woensdag) 16:30 - 18:30

X