Met Naniki naar Studio Drift

Met Naniki naar Studio Drift in het Stedelijk Museum

Ik was in het Stedelijk Museum en ik ging naar de tentoonstelling van Studio Drift. Het was daar echt superleuk. Ik zal alles vertellen.

Aan het begin ging ik eventjes een leuk kunstwerk maken in het lab van het Stedelijk. Je kon allemaal blokjes op een plaat leggen. En toen verscheen het op de muur. En dat vond ik leuk, ik wou er bijna niet weg omdat het heel erg leuk was want je kon heel veel verschillende dingen maken.

, Met Naniki naar Studio Drift in het Stedelijk Museum
Het eerste wat ik zag waren een soort bloemen. Ik denk dat ze probeerden een beetje te laten zien hoe een echte bloem groeide en ze hadden er denk ik ongeveer 10 gemaakt. Ze hingen aan het plafond. Toen ze open en dicht gingen leek het net een soort filmpje.

Toen ging ik de trap op en zag ik een stoel met licht. Voor mij leek het net een skelettenstoel. Het leek echt alsof het een röntgenfoto was en dat er een skelet in de stoel zat.

, Met Naniki naar Studio Drift in het Stedelijk Museum

Daarna kwamen we een soort paardenbloemenlampjes tegen die gemaakt waren van echte paardenbloempluisjes. Er waren heel veel verschillende vormen, maar ze horen bij elkaar. Het zijn misschien wel 1000 bloempjes. Ik denk dat ze er misschien wel drie jaar over hebben gedaan om het te maken. Die heten Fragile Future. Ik vind het mooi hoe het zo met de natuur te maken heeft.

Er was een rotsblokvideo met allemaal zwevende rotsblokken. Ze zweefden in de natuur. Ze gingen iets vormen, maar ik weet niet wat want ik had geen zin om video te kijken dus ik ben doorgelopen. Toen kwam ik echt zo’n zwevend rotsblok tegen. Er zweefde een rotsblok en hij kon ook een beetje draaien. Ik denk dat ik weet waarom. Ze hebben denk ik twee magneten gedaan. Een magneet in het rotsblok en twee in de muren. Ik denk dat het door magnetische velden kwam, want als je twee dezelfde magneten hebt blijven ze op afstand van elkaar. De mensen waren allemaal aan het kijken en puzzelen en aan het uitvinden hoe het was gedaan.

, Met Naniki naar Studio Drift in het Stedelijk Museum

Ik vond de kunstwerken heel mooi en heel creatief. Ik had nog nooit eerder zoiets gezien zeker niet als een zwevend rotsblok dus ja dat was best wel leuk. Ik wil later heel graag uitvinder worden want ik wil de natuur beter verzorgen. En dit paste er best wel bij vind ik. En ik wil natuurlijk ook cultuurblogger blijven.

Dooooeeeei Naniki is uit.

 

 

Meer nieuwsberichten

Vacature Raad van Toezicht Mocca

Mocca (Stichting Match Onderwijs en Cultuur Amsterdam) verbindt jonge Amsterdammers en cultuur. Mocca staat voor goed cultuuronderwijs voor álle kinderen en jongeren. Zo kunnen zij hun eigen creativiteit ontdekken en opgroeien met dans, theater, musea, muziek en kunsten.

Meer informatie »